ΧΡΟΝΙΑ 2022 – 2023 ΣΕΛΗΝΗ ΜΕ ΦΙΔΙ

 

26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 - 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023
Σελήνη με Φίδι στο 4ο Αυτό-Υπαρκτό Φεγγάρι της Μορφής  * Σε Γαλαξιακή Πύλη

Το «Ημερολόγιο των Μάγιας» ήταν και παραμένει, το ακριβέστερο ημερολόγιο στην ανθρώπινη ιστορία.

Για τους Μάγιας, που ήταν εξαιρετικοί αστρονόμοι και μαθηματικοί, οι αριθμοί ήταν εκδηλώσεις του Πνεύματος.

Το ημερολογιακό τους σύστημα, έχει πρωταρχικό στόχο την «Προφητεία» και την «Πρόβλεψη».

Στο Ημερολόγιό τους, καμία μέρα δεν έμοιαζε με την άλλη. Προσδιόριζε τι ήταν η κάθε ημέρα, τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και που βρίσκεται η Γη σε σχέση με τα άλλα ουράνια σώματα.

Και το πιο σημαντικό: «Η μέρα που γεννήθηκες, προσδιορίζει το ρόλο σου στη ζωή». 

Οι Μάγιας αντιλαμβανόντουσαν το Χρόνο σαν συναρμοσμένους τροχούς, όπου Θεϊκές, ανθρώπινες και φυσικές δυνάμεις εμπλέκονταν σε μία αδιατάρακτη συμφωνία. Το Ιερό τους Ημερολόγιο ονομάζεται «Τζόλκιν»  όπου στη γλώσσα τους σημαίνει «πώς να καταλάβεις τα κομμάτια του ήλιου» και οι Μάγιας ως εξαιρετικοί Αστρονόμοι γνώριζαν ότι οι μαγνητικές μεταπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας μπορούσαν να υπολογιστούν, κάνοντας γνωστές τις επιδράσεις του πάνω στους ανθρώπους.


Το πρώτο Φεγγάρι και η πρώτη μέρα του έτους τους, ξεκινά στις 26 Ιουλίου, όπου είναι η μέρα που ανατέλλει το μεγάλο άστρο του Σείριου και επίσης είναι η μέρα στην οποία ο Σείριος ευθυγραμμίζεται με την μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. Η ενέργεια του νέου έτους μας δίνει το ισχυρό στίγμα, του τι θα ακολουθήσει από 26 Ιουλίου 2022 έως 25 Ιουλίου 2023. 

Η περσινή χρονιά «Σπόρος με Αστέρι» ήταν ξεκάθαρα «Χρονιά Σποράς»! Πολύ ισχυρή η ενέργεια της χρονιάς που πέρασε, γιατί μας ωθούσε να σπείρουμε με ομορφιά, ξεπερνώντας όποια εμπόδια εμφανιζόντουσαν, ακόμα και με προσωπική μάχη, διεκδικώντας το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα.

Μας οδήγησε στην αναζήτηση των κατάλληλων συνθηκών για την ανάπτυξη, το άνθισμα, την ωρίμανση και την καρποφορία μας… Μας δίδαξε πως να σπείρουμε σε γόνιμο έδαφος και να αναλάβουμε την ευθύνη της σποράς και του αποτελέσματος της… Που σημαίνει ότι «Ότι σπείραμε, αυτό έχουμε ήδη θερίσει»!!!

Φέτος η νέα χρονιά είναι «Σελήνη» με οδηγό το «Φίδι»

στο 4ο Φεγγάρι της Μορφής 
και όλο αυτό σε * Γαλαξιακή Πύλη Ενεργοποίησης,
που σημαίνει ότι σαν ενέργεια είναι ισχυρή η φετινή Χρονιά

Οι Γαλαξιακές Πύλες Ενεργοποίησης είναι τα σκουρότερα τετράγωνα που  απεικονίζονται στο Τζόλκιν, σε ένα σχήμα που εκτείνεται στον χρόνο όπως οι διπλοί έλικες του ανθρώπινου DNA. Λειτουργούν δηλαδή σαν «Πύλες» στην ακτινοειδή διάταξη του χρόνου. Μέσα από αυτές, μπορούμε να κάνουμε ένα ενεργειακό άλμα γιατί ενδυναμώνεται η ενέργεια και οι ιδιότητες της μέρας που αντιπροσωπεύουν.


Για να δούμε τι σημαίνει με απλά λόγια η φετινή χρονιά…

Η Σελήνη μας δείχνει πώς να πηγαίνουμε σύμφωνα με τη ροή της ζωής. Όταν αντιστεκόμαστε σ΄αυτή τη ροή, φέρνει στην επιφάνεια πράγματα που χρειάζεται να ξεκαθαρίσουμε, για να μάθουμε να ρέουμε. Εξαγνίζει τα συναισθήματα μας μέσα από τους κύκλους του νερού και τις εξαρτήσεις μας μέσα από τα ρεύματα της παλίρροιας, για να μας οδηγήσει ξανά στη ροή του Πνεύματος.



Οδηγός μας αυτή τη χρονιά, θα είναι το Φίδι το Ιερό Σύμβολο των Μάγιας! Όταν έρπει στη γη, δηλώνει την ύλη και τις γήινες απολαύσεις της ζωής. Όταν ανυψώνεται βγάζει φτερά για να αγγίξει το Πνεύμα και τις Ουράνιες ποιότητες. Μας οδηγεί να αφυπνίσουμε τη ζωτικότητα, τη σοφία του σώματος μας και το πάθος μας για τη ζωή. Μας μαθαίνει πως να τιμήσουμε το σώμα μας, ως ναό για να στεγάσουμε το Πνεύμα μας.



Το 4ο Φεγγάρι της Μορφής μας δείχνει ότι όταν πλάθεις και κτίζεις το Στόχο σου είσαι υπεύθυνος για την εσωτερική δομή, καθώς και για την υλοποίηση του. Ο Τόνος της Αυτο-Ύπαρξης υπάρχει εκεί που αρχίζεις να δίνεις Μορφή. Σε μαθαίνει ότι ήρθε η ώρα να βάλεις εμπρός το σχέδιο δράσης σου προς την επιτυχία.



 Πέρυσι σπείραμε και θερίσαμε τα αποτελέσματα των κόπων μας και φέτος η «Σελήνη» θα μας οδηγήσει μέσα από τη ροή του Πνεύματος, να εκτιμήσουμε το παρόν και να γίνουμε ένα με τη ζωή! 

Καλή μας Mayatiki Χρονιά λοιπόν!!! 


 

                                                                                                             Κάλλη Σκαρλάτου

Εκπαίδευση και Ανάλυση στο Τzolkin (Τzolkin  Trainer)

 

(Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας ή των περιεχομένων της, χωρίς την σαφή αναφορά του  http://kalliskarlatou.blogspot.gr/ και των ονομάτων των συγγραφέων ως πηγή)

Αρχική σελίδα
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και / ή των περιεχομένων της, χωρίς τη σαφή αναφορά στο: Kalli Skarlatou Blog ® Καθώς και στα ονόματα των συγγραφέων ως Πηγή!
| © Copyrights 2015 Kalli Skarlatou Blog ® |