ΝΕΦΡΑ - Μέρος 2

Καθαρισμός Νεφρών με Βότανα



Τα βότανα μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται από τον σχηματισμό εναποθεμάτων στα νεφρά λίθων ή άμμου. Οι λίθοι ή η άμμος μπορούν να αποτελούνται από άλατα ασβεστίου του οξαλικού οξέως, από ουρικό οξύ, από φωσφορικά άλατα ή από ένα συνδυασμό τους με το αμινοξύ κυτισίνη. Αν γνωρίζουμε την σύνθεση των λίθων, μπορούμε να εφαρμόσουμε το κατάλληλο διαιτολόγιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Επειδή όμως στις περισσότερες περιπτώσεις η σύνθεση των λίθων είναι άγνωστη πρέπει να ακολουθήσουμε μερικές γενικές κατευθυντήριες γραμμές. Στις περιπτώσεις αυτές το διαιτολόγιο μας πρέπει να περιέχει λίγα οξέα. Για τον λόγο αυτό αποφεύγουμε τροφές που περιέχουν πολύ οξαλικό οξύ όπως το σπανάκι. Αντίθετα δεν αποφεύγουμε το νερό το οποίο είναι απαραίτητο και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες για να καθαρίζεται ο οργανισμός μας. Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 3 λίτρα νερό την ημέρα το οποίο κατά προτίμηση να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Αν ιδρώνουμε πολύ, τότε πρέπει να αναπληρώνουμε το νερό που χάνουμε με την εφίδρωση.

Τα βότανα που χρησιμοποιούμε για να βοηθηθούμε σε μία τέτοια κατάσταση, είναι τα Αντιλιθικά τα οποία λειτουργούν διαλύοντας τους λίθους ή βοηθώντας στην αποβολή τους με τα ούρα, ενώ παράλληλα αποτρέπουν τον σχηματισμό νέων αποθεμάτων.
Παράλληλα χρησιμοποιούμε Διουρητικά τα οποία αυξάνουν την ποσότητα των υγρών που περνούν από τα νεφρά. Με τον τρόπο αυτό αποβάλλονται τα εναποθέματα. Βέβαια ένα αριθμός βοτάνων έχουν δράση αντιλιθική, ενώ παράλληλα είναι και διουρητικά. 
Τέτοια βότανα είναι το Πολύκομπο, το Σκορπίδι (προσοχή είναι τοξικό σε μεγάλες δόσεις) και οι σπόροι Πεντάνευρου.
Τα ουρικά μαλακτικά όπως το Πεντάνευρο, τα γένια Καλαμποκιού, η Αγριάδα και τα φύλλα της Αλθαίας, ανακουφίζουν τις βλεννογόνους μεμβράνες και τις προφυλάσσουν από τον ερεθισμό που προκαλείται λόγω της τριβής.

Αν υπάρχουν ενδείξεις λοίμωξης πρέπει να χρησιμοποιηθούν αντιβιοτικά όπως ο Αρκτοστάφυλος, η Εχινάκια, η Αχίλλεια.


Αποτοξίνωση των νεφρών από τον Andrea Moritz


Τα κύρια αίτια συμφόρησης στα νεφρά είναι οι νεφρόλιθοι. Ωστόσο οι κρύσταλλοι, οι λίθοι, αλλά και το λίπος στα νεφρά, δύσκολα εντοπίζονται γιατί δεν ενοχλούν ιδιαίτερα, παρά μόνο όταν έχουν προκαλέσει μεγάλες φθορές, τόσο στα νεφρά, όσο και σε όλο τον οργανισμό. Για να προλάβουμε τις νεφρικές διαταραχές, είναι προτιμότερο να αποβάλουμε άμμο και λίθους, πριν προκληθούν κρίσεις. Τα ακόλουθα βότανα όταν λαμβάνονται σε καθημερινή βάση επί 20 - 30 μέρες, συμβάλουν στη διάλυση και αποβολή των νεφρόλιθων, είτε πρόκειται για λίθους ουρικού οξέος, οξαλικού οξέος, φωσφορικών αλάτων, είτε αμινοξέων.


ΒOTANA
  • Origanum Majorana - Ματζουράνα 20 γρ.
  • Uncaria Tomendosa - 20 γρ.
  • Symphytum Officinalis - Σύμφητο 20 γρ.
  • Foeniculum Vulgare - Μαραθόσπορος 40 γρ.
  • Chichorium Intybus - Κιχώριο 40 γρ.
  • Arctostaphylos - Αρκτοστάφυλλο 40 γρ.
  • Hydrangea Arbotescens - Υδραγγεία ρίζα 40 γρ.
  • Eupatorium Purpureum - Ευπατόριο 40 γρ.
  • Althea Officinalis - Αλθαία 40 γρ.
  • Solidago Virgaurea - Χρυσόβεργα 40 γρ.


ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Παίρνουμε 20 γρ από τα 3 πρώτα βότανα και 40 γρ από όλα τα υπόλοιπα και τα αναμειγνύουμε καλά.
  • Πριν το βραδινό ύπνο, μουλιάζουμε 3 κουταλιές της σούπας σε 2 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε το φλιτζάνι και αφήνουμε όλη τη νύχτα το μείγμα.
  • Το πρωί βάζουμε το μείγμα να πάρει βράση και μετά φιλτράρουμε. Αν έχετε ξεχάσει να μουσκέψετε τα βότανα κάποιο βράδυ, βράστε το μείγμα για 5 - 10 λεπτά.
  • Πιείτε λίγες γουλιές κάθε φορά 6 με 8 φορές τη μέρα. Δεν είναι ανάγκη να πίνετε το αφέψημα καυτό ,αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα το πιείτε και κρύο. Επίσης δεν προσθέτουμε ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες. Να περνάει 1 ώρα από το τελευταίο γεύμα πριν πιούμε τις επόμενες γουλιές.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 20 μέρες.
Αν αισθανθείτε δυσφορία ή πόνο στη μέση, να ξέρετε ότι αυτό συμβαίνει επειδή όλοι οι κρύσταλλοι από τους νεφρόλιθους περνούν μέσα από τους ουρητήρες. Αν τα ούρα είναι δύσοσμα και σκουρόχρωμα τις πρώτες μέρες, αυτό συμβαίνει ότι αποβάλλονται πολλές τοξίνες από τα νεφρά. Σημαντικό είναι να βοηθάτε τα νεφρά σας κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, πίνοντας μεγάλες ποσότητες νερού 6-8 ποτήρια τη μέρα. Επίσης κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης αποφύγετε προϊόντα ζωικής προέλευσης, τσάι, καφέ, γαλακτοκομικά, αλκοόλ, αναψυκτικά, γλυκά και τροφές που περιέχουν συντηρητικά. 

Όσοι κάνουν υπατική αποτοξίνωση, πρέπει οπωσδήποτε να κάνουν στη συνέχεια και μια νεφρική αποτοξίνωση.

Η μέθοδος αποτοξίνωσης των νεφρών που περιγράφετε πιο πάνω, παρατίθεται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς λόγους και βασίζεται στις προτάσεις και απόψεις του Andrea Moritz ο οποίος όμως δεν φέρει καμία ευθύνη, για οποιαδήποτε παρενέργεια προκύψει από τη χρήση των σκευασμάτων και μεθόδων που περιγράφονται.  Οι πληροφορίες που περιέχονται σ΄αυτό το άρθρο, έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας.





Άλλες φυσικές θεραπείες


  1. Καθαρός χυμός λεμονιού 1/2 φλιτζάνι ημερησίως, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κιτρικών στα ούρα, και μπορεί να προστατεύσει τα νεφρά από τις πέτρες 


  2. Ο χυμός φραγκοστάφυλου 


  3. Αγριάδα: Είναι από τα πιο χρήσιμα φαρμακευτικά φυτά, φυσικό αντιβιοτικό και από τα πιο φημισμένα διουρητικά. Είναι μαλακτικό χωρίς παρενέργειες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος. Βοηθά ενάντια στους κολικούς του συκωτιού, στις πέτρες στη χολή. Δρα ως αντισηπτικό και αντιφλεγμονώδες σε ουρικές λοιμώξεις, όπως κυστίτιδα, ουρηθρίτιδα, προστατίτιδα, στον ρευματισμό και τα αρθριτικά, τις ασθένειες του δέρματος και την ηπατίτιδα. Είναι ωφέλιμο για νεφρόλιθους και ψαμμίαση (άμμο στα νεφρά). Χρήση: Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιείται κυρίως η ρίζα της. Παρασκευάζεται ως αφέψημα ( ρίχνουμε 2 κουταλιές του τσαγιού κομμένο ρίζωμα σε ένα φλιτζάνι νερό και το σιγοβράζουμε για 10 λεπτά). 


  4. Αν ο οργανισμός σας έχει προδιάθεση να δημιουργεί πέτρες ή άμμο στα νεφρά, δοκιμάστε το αφέψημα από «μαλλιά ή μουστάκια του καλαμποκιού» δηλαδή τους στήμονες που υπάρχουν στην κορυφή κάθε κώνου καλαμποκιού, που θα βρείτε στα καταστήματα που πωλούν βότανα. Βράσετε 20 γρ. στήμονες καλαμποκιού για 15 λεπτά σε 1 λίτρο νερό και πίνετε 1 φλιτζάνι κάθε 4 ώρες. 



  5. Ο χυμός μούρων βοηθά στην καταπολέμηση των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος 


  6. Η έλλειψη Μαγνήσιου και βιταμίνης Β6, συνδέονται επίσης με πέτρες στα νεφρά. 


Φυσικός καθαρισμός νεφρών με Μαϊντανό


Τα νεφρά μας φιλτράρουνε το αίμα, αφαιρώντας άλατα, δηλητήρια και κάθε τι ανεπιθύμητο, που μπαίνει στο σώμα μας. Με την πάροδο του χρόνου τα άλατα και τα δηλητήρια συσσωρεύονται, και αυτό απαιτεί θεραπευτική αγωγή καθαρισμού. Ο μαϊντανός είναι άμεσο καθαρτικό για τα νεφρά και είναι φυσικό.



  1. Πρώτα πάρτε ένα μάτσο μαϊντανό και πλύνετέ το καλά για να καθαρίσει. Ύστερα ψιλοκόψτε το.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε 3 λίτρα καθαρό νερό (1 ματσάκι για 3 λίτρα, 2 για 6 λίτρα κλπ)
  3. Μόλις αρχίζει να βράζει ρίξτε τον μαϊντανό, βράστε το μείγμα δέκα λεπτά, αφήστε το να κρυώσει, κατόπιν φιλτράρετε το, αδειάστε το σε ένα καθαρό μπουκάλι και βάλτε το μέσα στο ψυγείο.
  4. Πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι. Θα διαπιστώσετε ότι τα άλατα και τα άλλα δηλητήρια θα φύγουν από τα νεφρά σας με την ούρηση.


Κάλλη Σκαρλάτου


Βιβλιογραφία:Ο καθαρισμός των νεφρών με μαϊντανό, προτείνεται από την Ελισάβετ Μπαλταρέτσου, Καρδιολόγο του κέντρου υγείας Ν.Τήνου
Αποτοξίνωση του ύπατος και της χολής, Dr Andreas Moritz
Το μονοπάτι της υγείας, Μιλένα Βραχωρίτη
8 εβδομάδες για την τέλεια υγεία, Dr Andrew Weil


(Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και/ή των περιεχομένων της, χωρίς τη σαφή αναφορά στο http://kalliskarlatou.blogspot.gr και στα ονόματα των συγγραφέων, ως Πηγή)


Αρχική σελίδα
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και / ή των περιεχομένων της, χωρίς τη σαφή αναφορά στο: Kalli Skarlatou Blog ® Καθώς και στα ονόματα των συγγραφέων ως Πηγή!
| © Copyrights 2015 Kalli Skarlatou Blog ® |