ΧΡΟΝΙΑ 2017 – 2018 «ΣΠΟΡΟΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ»




26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 – 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
Σπόρος με Πολεμιστή στο 12ο Φεγγάρι της Συνεργασίας *Σε Πύλη


Το «Ημερολόγιο των Μάγιας» ήταν και παραμένει, το ακριβέστερο ημερολόγιο στην ανθρώπινη ιστορία. Για τους Μάγιας, που ήταν εξαιρετικοί αστρονόμοι και μαθηματικοί, οι αριθμοί ήταν εκδηλώσεις του Πνεύματος. Το ημερολογιακό τους σύστημα, έχει πρωταρχικό στόχο την «Προφητεία» και την «Πρόβλεψη». Στο Ημερολόγιό τους, καμία μέρα δεν έμοιαζε με την άλλη. Προσδιόριζε τι ήταν η κάθε ημέρα, τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και που βρίσκεται η Γη σε σχέση με τα άλλα ουράνια σώματα. Και το πιο σημαντικό: «Η μέρα που γεννήθηκες, προσδιορίζει το ρόλο σου στη ζωή». 
Οι Μάγιας αντιλαμβανόντουσαν το Χρόνο σαν συναρμοσμένους τροχούς, όπου Θεϊκές, ανθρώπινες και φυσικές δυνάμεις εμπλέκονταν σε μία αδιατάρακτη συμφωνία. Το Ιερό τους Ημερολόγιο ονομάζεται «Τζόλκιν»  όπου στη γλώσσα τους σημαίνει «πώς να καταλάβεις τα κομμάτια του ήλιου» και οι Μάγιας ως εξαιρετικοί Αστρονόμοι γνώριζαν ότι οι μαγνητικές μεταπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας μπορούσαν να υπολογιστούν, κάνοντας γνωστές τις επιδράσεις του πάνω στους ανθρώπους.



Το πρώτο Φεγγάρι και η πρώτη μέρα του έτους τους, ξεκινά στις 26 Ιουλίου, όπου είναι η μέρα που ανατέλλει το μεγάλο άστρο του Σείριου και επίσης είναι η μέρα στην οποία ο Σείριος ευθυγραμμίζεται με την μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. Η ενέργεια του νέου έτους μας δίνει το ισχυρό στίγμα, του τι θα ακολουθήσει από 26 Ιουλίου 2017 έως 25 Ιουλίου 2018. 

Η περσινή χρονιά ήταν «Διπλή Καταιγίδα» κατά συνέπεια σαν ενέργεια ήταν πολλαπλά Καταιγιστική. Αναμφίβολα ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά η περσυνή. Καταιγιστικά γεγονότα συνέβησαν παντού σε όλο τον κόσμο και σημασία έχει, το κατά πόσο πήραμε μέρος σ΄αυτά και αφεθήκαμε να μας παρασύρουν ή αν καταφέραμε τελικά να παραμείνουμε στο κέντρο μας, αποστασιοποιημένοι από ότι συνέβαινε γύρω μας. Αν παρασυρθήκαμε από την Καταιγίδα, ας αναρωτηθούμε αν ξαναγεννηθήκαμε ολοκληρωτικά, όπως ο φοίνικας απο τις στάχτες του. Γιατί όπως έχουμε πει η Καταιγίδα εκτός από καταστροφή, ενέχει και αναγέννηση! 


     Φέτος η νέα χρονιά είναι «Σπόρος» με οδηγό τον «Πολεμιστή» στο 12ο Κρυσταλλικό Φεγγάρι της Συνεργασίας και όλο αυτό σε *Γαλαξιακή Πύλη ενεργοποίησης, που σημαίνει ότι σαν ενέργεια είναι ισχυρή η φετεινή χρονιά. 


Οι Γαλαξιακές Πύλες Ενεργοποίησης είναι τα σκουρότερα τετράγωνα που  απεικονίζονται στο Τζόλκιν, σε ένα σχήμα που εκτείνεται στον χρόνο όπως οι διπλοί έλικες του ανθρώπινου DNA. Λειτουργούν δηλαδή σαν «Πύλες» στην ακτινοειδή διάταξη του χρόνου. Μέσα από αυτές, μπορούμε να κάνουμε ένα ενεργειακό άλμα γιατί ενδυναμώνεται η ενέργεια και οι ιδιότητες της μέρας που αντιπροσωπεύουν.



Για να δούμε τι σημαίνει με απλά λόγια η φετινή χρονιά…

Ο «Σπόρος» είναι ένα από τα πιο όμορφα και ισχυρά σύμβολα των Μάγιας! Ο Σπόρος είναι κάτι πολύ μικρό, που όμως εμπεριέχει ως συνείδηση, το ολογραφικό σχήμα ολόκληρης της σποράς. Ποτέ δεν αμφιβάλλει για το αν θα τα καταφέρει να φυτρώσει, αν θα μεγαλώσει, αν θα βλαστήσει... Γνωρίζει ότι θα γίνει ένα πανύψηλο δένδρο Σεκόγιας ή ένα μοναδικά όμορφο λουλούδι Ορχιδέας. Ότι τον περιορίζει θα το πετάξει... Πόσες φορές δεν έχουμε δει να φυτρώνουν πρασινάδες μέσα σε τοίχους, να βγαίνουν μέσα από τρύπες στο έδαφος, ακόμα και να διαπερνούν το μπετόν της ασφάλτου. Ο σπόρος έχει πλήρη επίγνωση, τόσο του δυναμικού όσο και της ανάπτυξης του! Η φετινή χρονιά θα είναι «Χρονιά Σποράς»! 
Η προηγούμενη χρονιά της διπλής Καταιγίδας, φέρει μαζί της την ενέργεια που θα σπείρουμε... Αλλιώς θα σπείρουμε αν καταφέραμε και παραμείναμε στο κέντρο μας ενώ η καταιγίδα μαινόταν γύρω μας, αλλιώς αν μας παρέσυρε με την ορμή της. Αφού περάσαμε την Καταιγίδα και μπήκαμε σε χρονιά Σπόρου, το μόνο που μένει είναι να φυτέψουμε το σποράκι μας σε γόνιμο έδαφος. Το επόμενο βήμα είναι να του παρέχουμε τις ιδανικές συνθήκες για το μεγάλωμα του. 
Ας το φροντίσουμε με χαρά γιατί αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες της καρδιάς μας... 
Ας το ποτίσουμε με τα πιο δημιουργικά μας όνειρα... 
Ας ξεχορταριάσουμε τα αγριόχορτα που μπορεί να του κόψουν την ανάπτυξη... 
Ας σκαλίσουμε το χώμα του με αγάπη, για να μπορεί να αναπνέει... 
Ας απολαύσουμε την ανάπτυξη και στη συνέχεια την ανθοφορία του... 
Ας ετοιμαστούμε τέλος να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας με ευγνωμοσύνη, γιατί τιμήσαμε τον ιερό αυτό κήπο, σαν τον εαυτό μας! 


Οδηγός του Σπόρου φέτος είναι ο «Πολεμιστής»! Αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να δώσουμε μάχες για το φως, να γίνουμε δηλαδή Πνευματικοί Πολεμιστές του Φωτός! Να προστατέψουμε τόσο την αλήθεια μας, όσο και τον ιερό μας κήπο. Να προστατέψουμε τη σοδειά μας και αν χρειαστεί να δώσουμε μάχη για να την διατηρήσουμε ακέραιη από κυριαρχίες άλλων... Οι μάχες του Πολεμιστή πολλές φορές δεν δίνονται με το σπαθί, αλλά με την καρδιά, την πίστη και την ακεραιότητα! 
Από την άλλη βέβαια αν δεν καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε τον Πνευματικό Πολεμιστή, θα υποστούμε ή θα δημιουργήσουμε, βίαιες καταστάσεις. Ίσως να σπείρουμε διχόνοιες και να φυτέψουμε καυγάδες, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε προβλήματα σε ότι κάνουμε! 

           
Το «Κρυσταλλικό Φεγγάρι της Συνεργασίας» δηλώνει ότι φέτος η ενέργεια θα είναι καθαρή σαν Κρύσταλλο! Ας την εκμεταλλευτούμε και ας λάβουμε στο έπακρο την καθαρότητα που μπορεί να μας παρέχει. Ας επιτρέψουμε την αντανάκλαση του πιο καθαρού φωτός... του Κρυσταλλικού φωτός... Η καθαρότητα στις προθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε ένα συλλογικό όραμα ή συλλογικό σκοπό με ξεκάθαρο φωτεινό αποτέλεσμα, το οποίο θα ενεργοποιήσει ισχυρές συνεργασίες, τόσο στο Πνεύμα όσο και στην ύλη, για την καλύτερη πραγμάτωση του. Η καθαρότητα στη συνεργασία θα μας βοηθήσει να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα που προβάλλεται σαν ολόγραμμα του αποτελέσματος που επιθυμούμε να υλοποιήσουμε! 



Κάλλη Σκαρλάτου
Εκπαίδευση και Ανάλυση στο Τzolkin (Τzolkin  Trainer)

(Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας ή των περιεχομένων της, χωρίς την σαφή αναφορά του  http://kalliskarlatou.blogspot.gr/ και των ονομάτων των συγγραφέων ως πηγή)


Αρχική σελίδα
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και / ή των περιεχομένων της, χωρίς τη σαφή αναφορά στο: Kalli Skarlatou Blog ® Καθώς και στα ονόματα των συγγραφέων ως Πηγή!
| © Copyrights 2015 Kalli Skarlatou Blog ® |