ΧΡΟΝΙΑ 2018 – 2019 «ΣΕΛΗΝΗ ΜΕ ΟΥΡΑΝΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΟ»


26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 – 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019
Σελήνη με Ουράνιο Οδοιπόρο στο 13ο Κοσμικό Φεγγάρι της Παρουσίας

Το «Ημερολόγιο των Μάγιας» ήταν και παραμένει, το ακριβέστερο ημερολόγιο στην ανθρώπινη ιστορία. Για τους Μάγιας, που ήταν εξαιρετικοί αστρονόμοι και μαθηματικοί, οι αριθμοί ήταν εκδηλώσεις του Πνεύματος. Το ημερολογιακό τους σύστημα, έχει πρωταρχικό στόχο την «Προφητεία» και την «Πρόβλεψη». Στο Ημερολόγιό τους, καμία μέρα δεν έμοιαζε με την άλλη. Προσδιόριζε τι ήταν η κάθε ημέρα, τι συμβαίνει στην συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και που βρίσκεται η Γη σε σχέση με τα άλλα ουράνια σώματα. Και το πιο σημαντικό: «Η μέρα που γεννήθηκες, προσδιορίζει το ρόλο σου στη ζωή». 

Οι Μάγιας αντιλαμβανόντουσαν το Χρόνο σαν συναρμοσμένους τροχούς, όπου Θεϊκές, ανθρώπινες και φυσικές δυνάμεις εμπλέκονταν σε μία αδιατάρακτη συμφωνία. Το Ιερό τους Ημερολόγιο ονομάζεται «Τζόλκιν»  όπου στη γλώσσα τους σημαίνει «πώς να καταλάβεις τα κομμάτια του ήλιου» και οι Μάγιας ως εξαιρετικοί Αστρονόμοι γνώριζαν ότι οι μαγνητικές μεταπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας μπορούσαν να υπολογιστούν, κάνοντας γνωστές τις επιδράσεις του πάνω στους ανθρώπους.


Το πρώτο Φεγγάρι και η πρώτη μέρα του έτους τους, ξεκινά στις 26 Ιουλίου, όπου είναι η μέρα που ανατέλλει το μεγάλο άστρο του Σείριου και επίσης είναι η μέρα στην οποία ο Σείριος ευθυγραμμίζεται με την μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου. Η ενέργεια του νέου έτους μας δίνει το ισχυρό στίγμα, του τι θα ακολουθήσει από 26 Ιουλίου 2018 έως 25 Ιουλίου 2019. 

Η περσινή χρονιά «Σπόρος με Πολεμιστή» ήταν ξεκάθαρα «Χρονιά Σποράς»! Πολύ ισχυρή η ενέργεια της χρονιάς που πέρασε, γιατί μας ωθούσε να σπείρουμε, ξεπερνώντας όποια εμπόδια εμφανιζόντουσαν, ακόμα και με προσωπική μάχη, διεκδικώντας το καλύτερο σε όλα τα επίπεδα. 


Φέτος η νέα χρονιά είναι «Σελήνη» με οδηγό τον «Ουράνιο Οδοιπόρο» 
στο 13ο Κοσμικό Φεγγάρι της Παρουσίας 

Για να δούμε τι σημαίνει με απλά λόγια η φετινή χρονιά…

Η «Σελήνη» είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σύμβολο στο ημερολόγιο των Μάγιας, γιατί μας μαθαίνει να προχωράμε σύμφωνα με τη ροή της ζωής. Μας οδηγεί δηλαδή να ρέουμε με τις καταστάσεις χωρίς να αντιστεκόμαστε και χωρίς να πηγαίνουμε κόντρα στο ρεύμα, γιατί τότε θα έρθουν στην επιφάνεια πράγματα που χρειάζεται να ξεκαθαριστούν. 

Οδηγός της Σελήνης φέτος είναι ο «Ουράνιος Οδοιπόρος»! Είναι πολύ σπουδαίος ο οδηγός μας φέτος, γιατί δηλώνει όλο το μεταφυσικό στοιχείο που μπορεί να εκδηλώσει η Σελήνη… Ο Ουράνιος Οδοιπόρος είναι ο ταξιδευτής των διαστάσεων του φωτός και διάμεσο της υλοποίησης των ουράνιων ενεργειών στη Γη. Αυτό που ακτινοβολεί ο Ουράνιος Οδοιπόρος είναι η Πνευματική αφύπνιση. Είναι ικανός να οδηγηθεί στα πέρατα των διαστάσεων, στην αναζήτηση του να ενώσει Ουρανό και Γη μέσα του και γύρω του... 

Το «Κοσμικό Φεγγάρι της Παρουσίας» σε καλεί να ζήσεις στο εδώ και τώρα, στο παρόν. Σου υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι κάτι περισσότερο από το να δημιουργείς και να υλοποιείς, είναι επίσης το να υπάρχεις… Σε μαθαίνει να είσαι και να παραμένεις παρών σε κάθε στιγμή σου. Σε εστιάζει στο τώρα, ώστε να μην παρασυρθείς… 

Πέρυσι σπείραμε και θερίσαμε τα αποτελέσματα των κόπων μας και φέτος η Σελήνη θα μας οδηγήσει μέσα από τη ροή του Πνεύματος, να εκτιμήσουμε το παρόν και να γίνουμε ένα με τη ζωή!  


Κάλλη Σκαρλάτου
Εκπαίδευση και Ανάλυση στο Τzolkin (Τzolkin  Trainer)

(Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας ή των περιεχομένων της, χωρίς την σαφή αναφορά του  http://kalliskarlatou.blogspot.gr/ και των ονομάτων των συγγραφέων ως πηγή)

Αρχική σελίδα
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και / ή των περιεχομένων της, χωρίς τη σαφή αναφορά στο: Kalli Skarlatou Blog ® Καθώς και στα ονόματα των συγγραφέων ως Πηγή!
| © Copyrights 2015 Kalli Skarlatou Blog ® |