ΤΑ 5 ΚΥΡΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟΒΟΛΗΣ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ


Το ζήτημα της τροφής δεν σταματάει μόνο στη φυσική τροφή... Αρχίζει με την καθαρή σκέψη, τα θετικά συναισθήματα, την ανώτερη επίγνωση... Η αληθινή καθαρότητα ξεκινάει από μέσα... Κατόπιν εκδηλώνεται και στο υλικό πεδίο... "Όπως μέσα, έτσι και έξω"... Το εξωτερικό επίπεδο ενός ανθρώπου διαμορφώνεται σύμφωνα με τον εσωτερικό του κόσμο... Ας καλλιεργήσουμε την καθαρότητα του νου και των ιστών... Η αγνότητα του νου αποτελεί Πνευματικό έργο... Η καθαρότητα της ύλης, ξεκινάει από τη δουλειά με το σώμα μας και όλα ξεκινούν από την "Αποτοξίνωση". Υπάρχουν 5 βασικά όργανα αποβολής στο σώμα μας. Εάν οποιοδήποτε από τα 5 όργανα αυτά υπολειτουργεί, όλα τα υπόλοιπα επιβαρύνονται και η αποβολή των άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού δυσχεραίνεται.

Τα 5 κύρια όργανα αποβολής άχρηστων ουσιών είναι:

  • Το Δέρμα. Η σωστή φροντίδα του δέρματος, βοηθάει στην ομαλή λειτουργία και των υπολοίπων οργάνων αποβολής. Το βούρτσισμα του δέρματος απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα προϊόντα του μεταβολισμού που εκκρίνονται μέσω της εφίδρωσης.





    • Τα Νεφρά. Οι νεφροί είναι τόσο σημαντικοί για την εσωτερική μας καθαρότητα, γι΄αυτό είναι δύο. Μας προσφέρουν μία έξτρα ικανότητα για το φιλτράρισμα του αίματος και την αποβολή των τοξικών αποβλήτων και των περιττών υγρών. Ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσουμε τα νεφρά μας είναι η κατανάλωση άφθονου καθαρού νερού.





    • Το Λεμφικό σύστημα. Η λέμφος συλλέγει τα ενδοκυτταρικά απόβλητα και τα φέρνει στο αίμα. Κατόπιν αυτά περνούν από επεξεργασία στο συκώτι και φιλτράρονται από τα νεφρά. Η κυκλοφορία της λέμφου εξαρτάται από την κίνηση των άκρων και τη δράση των μυών. Συνεπώς η άσκηση ευεργετεί πολύ τη λέμφο.



    • Οι Πνεύμονες. Μέρος των τοξικών αποβλήτων που παράγονται στον οργανισμό, αποβάλλονται από τους πνεύμονες σε μορφή αερίων. Το διοξείδιο του άνθρακα εναλλάσσεται με το οξυγόνο κατά την αναπνοή.


    • Τα Έντερα. Τα Έντερα είναι ο "βασιλιάς των οργάνων αποβολής". Η καθαρότητα όλων των ιστών του σώματος εξαρτάται από την καθαρότητα του εντέρου. Αποτελεί την πηγή των περισσότερων τοξινών που φέρονται στο αίμα και στη λέμφο, μέσω των εντερικών τοιχωμάτων και εναποτίθενται στους ιστούς. Αναπόφευκτα ακολουθεί εντερική τοξιναιμία. Δηλαδή ο οργανισμός αυτό-τοξινώνεται από τα ίδια του τα τοξικά απόβλητα. 


    Η φροντίδα των 5 συστημάτων αποβολής άχρηστων ουσιών είναι το σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε για την υγεία μας. Αν δεν λειτουργούν σωστά, ούτε τα φάρμακα, ούτε οι θεραπευτικές αγωγές βοηθουν... Η "Τέλεια Υγεία" απαιτεί ενημέρωση, υπευθυνότητα και φροντίδα του εαυτού μας...Ας την διεκδικήσουμε!!!

    Κάλλη Σκαρλάτου


    Βιβλιογραφία:

    Φροντίδα του παχέος εντέρου, Dr Bernard Jensen

    Αρχική σελίδα
    ΠΡΟΣΟΧΗ!
    Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή της σελίδας και / ή των περιεχομένων της, χωρίς τη σαφή αναφορά στο: Kalli Skarlatou Blog ® Καθώς και στα ονόματα των συγγραφέων ως Πηγή!
    | © Copyrights 2015 Kalli Skarlatou Blog ® |